Aktualitások az Erzsébet téren

2014.03.30.

A Belváros szíve újra dobogni kezd

A Belváros eddig megújult városrészei után elérkezett a pillanat, amikor a végtagok és test után megújult a szív is – mondta Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere az Erzsébet téren, amelyet Tarlós István főpolgármester, Rogán Antal kerületi polgármester és Guller Zoltán, az Erzsébet-program végrehajtásáért felelős miniszteri biztos adott át.

Az Erzsébet tér nem más, mint a Belváros szíve: fokozatosan, apróságokban, de ami itt bekövetkezik, egy csodálatos változás - fogalmazott Rogán Antal. Most arra van szükség, hogy ez a szív lüktetni kezdjen. Azt kérem mindenkitől, aki most itt jelen van, és aki idelátogat majd az elkövetkező időkben, vigyázzon rá, óvja, hogy ugyanilyen szépen láthassuk majd több év múlva is, hogy ebben a lüktető szívben mindenkinek öröme teljen.

Tarlós István főpolgármester kiemelte: Az Erzsébet tér átadásával hosszú, egy évtizeden át húzódó beruházásra teszünk pontot. 10 évvel ezelőtt nem fejeződtek be olyan munkálatok, amelyek az eredeti elképzelésben szerepeltek. Azóta a burkolati elemek széttöredeztek, az alapvető higiéniai hiányok idővel alkalmatlanná tették a helyszínt jelentős események megtartására. Az "ebek harmincadjára jutott Gödör" és környékének megújulása a főváros közelmúltbeli jelentős fejlesztéseinek sorába illeszkedik, és egy olyan kulturális központ jött létre, amely európai viszonylatban is megállja a helyét. Hosszú évek mozdulatlansága után érzékelhetővé, kitapinthatóvá válik Budapest gyarapodása, fejlődése, a kusza város egészséges élettel telik meg.

A tér kivitelezési munkálatai a kormány által hozott határozat értelmében az Erzsébet-program keretében folytak – ismertette Guller Zoltán – annak a Programnak a keretében, amely immár harmadik évébe lépett, és amely egyszerre méltányos, ésszerű és igazságos: ez abban is megmutatkozik, hogy eddig nem látott, tömeges üdültetést biztosít a szociálisan rászorulók számára.

Az Erzsébet-program keretében, költségvetési forrás bevonása nélkül megújult téren újra megnyitotta kapuit az Akvárium Klub, a Design Terminál és a Fröccsterasz. Vasárnap egész napos kulturális és családi programokkal - kézműves és dizájnvásárral, koncertekkel, könyv- és divatbemutatóval - ünneplik az Erzsébet tér átadását.további képek a galériában

Jogi Nyilatkozat
Impresszum

info@erzsebetter.hu