Aktualitások az Erzsébet téren

2014.10.15.

Tarol az Erzsébet-program

Európa-szerte előremutató és egyedülálló kezdeményezésnek tartják az Erzsébet-programot. A Program sikerességet alátámasztják azok a nemzetközi elismerések is, melyeket az elmúlt hetekben kapott a Kormány, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, valamint a Program keretében megújult Erzsébet tér.

Európa legjobb közcélú fejlesztésének díjával jutalmazták az Erzsébet-program keretében felújított Erzsébet téri Kulturális Központot és Parkot. A díjat Londonban dr. Árendás Gergely, az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője vette át.

A megújult budapesti Erzsébet tér 2014 márciusában került a közönségnek átadásra, amely e díjnak köszönhetően indulhat a világ legjobb középülete címért is.

A European Property Awards legmagasabb pontszámot elért győztesei az ázsiai, csendes-óceáni, afrikai, az észak- és dél-amerikai, valamint az arab régió első helyezettjeivel küzdenek meg a világ legjobbjának járó World’s Best címért.

Az Erzsébet tér II. ütemének felújítási munkálatai 2013. október 7-én kezdődtek. Egy, a kormány által hozott határozat értelmében, a beruházás az Erzsébet-program keretében valósult meg, költségvetési forrás bevonása nélkül. A beruházás célja az volt, hogy a főváros központi terén elhelyezkedő létesítmény a főváros közösségi életében betöltött kiemelkedő helyéhez illeszkedően, magas színvonalon kerüljön kialakításra.

A belvárosi Erzsébet tér a főváros építészeti, városképi szempontból kiemelt közterülete, ahol hetente tízezernyi turista, fiatal és vendég fordul meg, ezért alapvető érdek, hogy az idelátogatókat kulturált körülmények várják.

Az Erzsébet-program keretében megvalósított beruházás eredményeként a főváros egyik központi terén elhelyezkedő multifunkcionális létesítmény megújult formában került vissza Budapest kulturális és turisztikai vérkeringésébe, amelyet az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. gondos és felelős gazdaként működtet. A megújult tér a nagycsaládosok, a gyermekek kedvelt közösségi terévé is vált.

A European Property Awards a nagy hagyományokkal rendelkező International Property Awards része, amely a lakó- és kereskedelmi célú ingatlanok fejlesztői számára odaítélt egyik legrangosabb nemzetközi elismerésnek számít. A díjra jelölt épületeket a neves szakemberekből álló zsűri először nemzeti szinten bírálja el, majd régiós szinten hirdetnek győzteseket, végül saját kategóriájukban a világszerte is legszínvonalasabbnak ítélt ingatlanok a World's Best címet nyerhetik el.

Idén összesen 20 kategóriában adták át az európai elismeréseket, ezek közül a Public Service Development kategória nyertese lett az Erzsébet téri Kulturális Központ és Park.
Stuart Shield, az International Property Awards elnöke a díjátadón elmondta, hogy az idén számos európai országból érkezett nevezés, illetve hogy az idei év színvonala kiemelkedően magas volt, és az egyes kategóriák győztesei a maguk területén kivételesen magas szakmai tudásról és versenyképességről tettek tanúbizonyságot.

A Program sikerességet az Európa legjobb közcélú fejlesztésének díja mellett erősítik azok a nemzetközi elismerések is, melyeket az elmúlt hetekben kapott a Kormány és a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.

Az Európai Nagycsaládosok Szövetsége 2014 szeptemberében valamennyi uniós ország közül egyedüliként Magyarország kormányát díjazta, mint olyat, amely az Erzsébet-program révén a legtöbbet tette a nagycsaládosokért.

A Nemzetközi Szociálturisztikai Szervezet (ISTO) októberi világkongresszusán a közgyűlés az Erzsébet-program végrehajtásáért felelős Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány jogi és nemzetközi igazgatóját 4 évre beválasztotta a szervezet igazgatóságába. E mellett Dr. Pintér Andrea felvételt nyert a Szervezet Európai Szekciójának Koordinációs Bizottságába is. Ez az első alkalom, hogy egy magyar szervezet ilyen magas szinten képviseltetheti magát a Nemzetközi Szociálturisztikai Szervezet vezető testületében.

Jogi Nyilatkozat
Impresszum

info@erzsebetter.hu